Gyerekkori fitymaszűkület

Tisztelt DoktorÚr/Nő!

5 és fél éves kisfiam nemi szervén még nem lehet teljesen hátra húzni a bőrt. Azt szeretném megtudni, hogy mi az a legkésőbbi időpont, amikorra a bőrnek teljesen hátra kell csúsznia. Illetve kell e ezt erőltetni, vagy majd magától kialakul a dolog. Tornáztatjuk minden nap,  a kis mirigyek jönnek kifele alóla, de még mindig kb.3/4-ig tudja a bőrt hátrahúzni.

Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Péteri László válasza fitymaszűkület témában

Tisztelt Kérdező!

A fitymának a gyermek 3-4 éves korára teljesen hátra kell tudni jönnie. Amennyiben nincs szűkülete, azaz a makkon a fityma könnyen mozgatható, folytassa a tornáztatást. Ha nehezebben jön hátra keressenek fel gyermeksebészeti szakrendelést, ahol orvosolni tudják a problémát.

Kérdés: 2010. március 22., 21:03; Megválaszolva: 2010. március 22., 21:03
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Fityma vizsgálata, gyermeknél...
Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban...
letapadt kuki vagy fitymaszűkület
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 éves, és eddig nem húzogattuk a kukiját hátra, mert igen eltérő információkat találtam erre vonatkozóan. Az orvosok...
Fájdalom csillapítás
5 éves kisfiamnak fityma letapadás miatt rövid iv. altatásban az urológus hátra húzza a bőrt. Sokan mondták, hogy utána nagyon fog neki fájni...
Gyermekkori fitymaszűkület
Tisztelt Doktor nő/úr! A kisfiam októberben tölti be a 6. életévét, eddig is rendszeresen hordtuk a háziorvosunkhoz, aki kontrolálta a...
Ftorocort
Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hónapos gyermekemnek fitymaszűkület "oldása" után orvosunk Ftorocort krémet írt fel, amellyel a sérült bőrfelületet...