• Mi a diagnózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam 3 hete beteg lett. felsőléguti panaszai voltak Rulid gyógyszert kapott. Gyógyulása után megint visszaesett és akkor a háziorvos vérvételt javasolt. Minden eredménye negativ lett csak atoxocara canis IgG/ELISA(Novotec) 24 NTU pozitiv, gyermekferritin5 ug/l foszfor 1.39mmol/l. Háziorvosom Infektologiai vizsgálatot irt ki. Gyermekem 7 éves és 23 kg. Összefüggésben lehet e valami betegséggel a súly enni jól eszik. Testvére Ő viszont 11 éves és 50 kg felett van (túlsúlyos a háziorvos szerint) 162Cm magas. Csontjait kezén tudja ropogtatni és csk ugy spontán is ropognak térdét fájlalja.Csopnterősitőt kell e szedni vagy valami orvos beavatkozása szükséges e? Kérem mind a két gyermekem problémájára válaszoljanak.Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztel kérdező!

        Kisebbik gyermeke súlya normális. Toxocara fertőzésen régebben átesett, ezt mutatja a véreredménye. Nagyobbik gyermeke súlya a magasságához képest nem sok, annak megfelel. Magassága viszont az életkorához képest magas. Nem tudom milyenek a serdülési jelei, vagy önök hogyan serdültek. lehet ez alkati sajátosság is, de háziorvossal ezt beszéljék meg. (Magas növése miatt további vizsgálat? )  Az "izületropogtatás" többnyire alkati sajátosság, de ha biztosat szeretne tudni, orthopaedián mutassa meg.


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-17 19:38:08; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: