• Gyermek étvágytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Keresztfiam 4 éves 17 kilogramm de nem akar enni.sokat mozog ezért szerintem sovány.kb 103 cm magas.béres cseppet és c vitamint szed kb 3 hónapja. Még 1 probléma lenne hogy nem tudja az orrát kifújni ezért mindig el van neki dugulva, hiába szívjuk orrszívóval nem nagyon jön ki neki. kérdésem hogy nincs-e olyan módszer amivel meg tudnánk tanitani neki, mert csak a száján tud fújni.

        WEBBeteg szakértő válasza a orrfújás témában

        Tisztelt kérdező!

        4 évesen a 17 kg teljesen normális, átlagos súly, ugyanúgy, ahogy a magassága is tökéletes. A kettő egymáshoz képest is megfelelő.  Az orrfújásra játékkal lehet megtanítni, pl. kis papírfecniket fújjanak, de csak az orrot ér használni. Ezzel a játékkal előbb utóbb rájön a dolog nyitjára. Ha nem náthás, ne orrszívózzák az orrát, mert a nyálkahártya ingerlése is okozhat eldugult orrot.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-03-17 19:04:48; Megválaszolva: 2010. március 17., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: