• Tizenéves fiú mellkasi fájdalommal

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/ Doktornő

         

        Aggódó anyuka vagyok. A gyermekem 15 éves. Tavaly kezdődött nálla a mellkasi féjdalom. Szorító érzés, amely pár másodperctől, percekig tartott. Egy pontra, vagy épp kisugározva fájt neki, és fáradt volt nagyon. Akkor a gyermekgyógyászunkat felkerestük, és elmentünk különböző vizsgálatokra. ( vérkép, szívultrahang, terheléses ekg, endokrinológia, ortopédia. )  Az eredmények jók lettek, abban a tekintetben, hogy 189cm magas jelenleg, és az orvos szerint még nőni fog, és alacsony hozzá a vérnyomása, valamint 63kg a súlya. Majd ezt követően  kipihente magát, jobban lett a gyermek. Sajnos a panaszai ujra kezdődtek. Edzésre jár, és azt mondja, hogy 5 percig alig tud mozogni, alig kap levegőt, szédül, és elkezdett köhögni ( köpet nélküli köhögés ).  A fájdalom leginkább akkor jelentkezik, mikor lefekszik.  Kérem, ha lehetséges, adjon számomra információt, mitől lehet ez, ha az eredmények jók voltak. Természetesen a gyermekgyógyászunkat ujra felkeressük.

        Tisztelettel: Mariann

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt kérdező!

        Mindenképpen szükséges újra az orvos felkeresése, kardiológiai ok kizárása, akár Holter monitorozás is. Ez 24 órás folyamatos EKG-t jelent és az esetleges ritmuszavarokat kimutatja. Ha nem igazolódik szívbetegség, érdemes még reflux betegség irányában gastroenterológián vizsgálatot kezdeményezni, mert a gyomorból a nyelőcső felé történő savas visszaáramlás hasonló panaszokat okoz. Ennek tünetei lehetnek még a kellemetlen lehelet, gyomortáji vagy szegycsont mögötti fájdalom, savas felböfögések. Ezek a panaszok fekvő helyzetben étkezés után rosszabbak szoktak lenni.


        Dr. Kónya Judit
        általános orvos Itt kérdezhet

        Dr. Kónya Judit

        Kérdés: 2010-03-15 19:48:23; Megválaszolva: 2010. március 15., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: