• Tisztelt Doktor Úr/Nő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kisfiam 2 éves és elég fehér bőrű. A háziorvosunk írt fel neki Aktiferrin cseppeket, meg D vitamint Vigantol olajat.Beküldött vele vérvételre. Az alábbi eredmények eltérnek a normál értékektől, és nem is igazán értem hogy mik ezek.Szeretném a segítségét kérni ennek a kifejtésében.Limfocyta 5, 94.Neutrofil 21, 1%.Bazofil1, 5%.Vas 18, 6.Ez elég magasnak tűnik a normálhoz képest.Gondolom az Aktiferrin csepp is közre játszik benne, hiszen napi 2x 5cseppet adtam neki. Most már nem adom.Veszélyesek lehetnek ezek az értékek, Ön szerint szükséges a vérvétel megismétlése? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a laborvizsgálat témában

        Tisztelt kérdező!

        A lymphocyta, a neutrofil és a basophyl sejtek a fehérvérsejtek típusai. Arányuk a gyermek aktuális egészségi állapotának függvényéban változhat. Az ön által írt értékek nem adnak okot az aggodalomra. Mivel a haemoglobin szintet nem írta meg, gondolom az normális (hgb) így a kicsi nem vérszegény. Vas szintje sem alacsony. Ennek tükrében azt gondolom, hogy a gyermek fehér bőre alkati sajátosság, nem vérszegénység következménye.


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Pintér Olivér

        Kérdés: 2010-03-15 19:23:07; Megválaszolva: 2010. március 15., 19:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 9 éves Kislányom vizeletében fehérjét találtak. A többi vizelet eredmény normális. Másnapi kontroll vizeletben szintén fehérje volt. Zuhanyzás után, középsugaras vizeletet vittünk. A teljes laboreredményét csatoltam....

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        A te életedet mennyiben befolyásolja a migrén? Alábbi tesztünkből kiderül.
        Tiszta orrok, nyugodt napok