• Hosszantartó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Három és fél éves kisfiamnak egy hete tartó hasmenése van. Volt, hogy a napi tízet is meghaladta, nyálkás zöldes-barnás színű. Közérzete minemelett jó, étvágya van (persze csak diéta) iszik rendesen és eleven, láza nem volt, hányni nem hányt.

        Házi orvosunkkal konzultáltam és nagyon szeretnék egy székletvizsgálatot. Kérdésem az lenne, hogy vírus okozhatja vag inkább bakteriális. Aggódom nagyon. Hogyan szokták ezt kezelni és meddig tarthat? Tegnapi nap már csak 3 széklete volt, és ma reggel mintha javult volna a kaki álaga de azóta volt még kettő és azok folyósak volta az egyik nagyon. Csak székeléskor panaszkodik hasi féjdalomra. Egyik alkalommal mintha egy kis vér is lett volna. Ráadásul 4 hete volt szintén, egy vírusos hasmenése, de az pár nap alatt elmúlt rendesen. Várom válaszát! Üdvözlettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt kérdező!

        A széklettenyésztéses vizsgálat egyérteműen választ tud arra adni, hogy ez bekteriális hsmenés-e. Ezt így interneten át nem lehet megmondani. A széklettenyésztéshez a mintavételi tartályt háziorvosa írja fel, ön leveszi a mintát és eljuttatja a vizsgáló laboratóriumba a kísérő papír utasítása szerint. Mindenesetre az jó jel, hogy szűnnek a panaszok. A hasmenéses diétát tartsa be-gondolom ezt elmondta a gyermekorvosa- de segíthet e mellett, ha a normál bélflóra helyreállítására bélflórapótló szert is kap a kicsi.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 18:00:38; Megválaszolva: 2010. március 09., 18:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: