• Kisgyermek immunrenszer/Fáklya doktornőnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! A keresztfiammal kapcsolatosan szeretnék kérdezni. A múltkor már kérdeztem, hogy mivel lehetne a gyermek immunrendszerét erősíteni.Balogh doktornő a háziorvos által felírható Ribomunyl és Broncho-Vaxom készítményt ajánlotta. A nővérem azt mondta, hogy már azokat is próbálták, de továbbra is pár napot tud oviba menni és jónéhány újabb nap eltelik mire újra oviba merik vinni.Lassan 6 éves, szeptembertől szeretnék már iskolába járatni.Kérem segítsen, hogy mit lehetne még kipróbálni ami hatásos lenne!? Válaszát köszönjük!

        WEBBeteg szakértő válasza a immunerősítés témában

        Tisztelt kérdező!

        Az "óvodabetegség" vagyis, mikor a kicsi egyik betegségből a másikba esik, a közösségbe járás első évében gyakori. Ez után csökken, mert a gyermek megerősödik. Most azzal tudnának segíteni, ha egy pl. nagymamai segítséggel néhány hétig otthon maradhatna a gyerek, hogy a betegségből éppen kilábalt szervezetét ne támadja meg új kórokozó. Vitamindús táplálás, esetleg egy hónapig multivitamin készítmény adása is erősítheti. (a folyamatos, hónapokig tartó mesterséges viteminbevitelt nem szoktam ajánlni a zöldséget, gyümölcsöt fogyasztó gyermeknek) Így felvértezve menjen újra oviba. Őszre már meg fog erősödni.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-06 17:16:04; Megválaszolva: 2010. március 06., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: