• becsorgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel web dr úr vagy dr nő Van egy 4 éves kisfiu, és napközbe többször becsorog neki. Az ovodába álmában bepisíl. Mi lehet az oka ennek?

        WEBBeteg szakértő válasza a bepisilés témában

        Tisztelt kérdező!

        Az éjszaka, vagy álmában való bepisilés ebben az életkorban még előfordul, mivel a gyermekek idgrendszere különbözően érik. Ez nem befolyásolható akarattal. Türelmesnek kell lenni és nem szabad bántani érte. A nappali bepisilés figyelmetlenségből is adódhat. (eljátsza az időt) Mindenesetre a húgyúti gyulladásokat ki kellene zárni vizeletvizsgálattal, amit háziorvosánál kezdeményezhet. Amennyiben 5 éves kor felett is előfordul éjszkai bevizelés gyermeknephrológiai szakrendelést keressen fel. A nappali problémák miatt, ha látja, hogy pisilnie kell, de nem szivesen hagyja abba játékot kérje meg, hogy menjen ki  WC-re (vagy bilizzen).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-06 12:44:39; Megválaszolva: 2010. március 06., 12:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: