• Leukémia gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kisfiam (Dominik 5 éves) körülbelül 1 éve, hogy rendszeresen sápadt. Állandóan vérvételre küldik, de az eredmények kisebb eltérésekkel, de tulajdonképpen normálisnak mondhatóak.Sokat betegeskedik, ( fáradékony, étvágytalan, )amihez szinte mindig 39-40 fokos láz is társul, amit csk a hűtőfürdő visz le. Rendszeresen antibiotikumokkal kell kezelni, amihez természetesen normafloret, bonolaktot, vagy egyéb szereket adunk.Immunológia irányában is küldtek vérmintát ami körülbelül 1 hét múlva érkezik meg. A sápadsága nem szűnt meg. Nyirokcsomói oriásiak, és orrmandula műtét (2010.01.27.) után is rengetegszer gyulladtak a felső légutai. A fülére nem is hall teljesen. Ribomunyl kúrát is csináltunk, amitől szintén nem javult semmit. Rendszeresen azt hallom, akármerre megyünk, hogy mennyire sápadt ez a kisfiú.(Próbáltuk a természetes szereket is...már kész patika vagyunk itthon.)Teljesen kezdek kétségbeesni, már nem tudom mit tehetnék, hogy végre meggyógyulhasson és olyan kisgyermek legyen, mint régen. Mi lehet a probléma?

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőzés témában

        Tiszelt kérdező!

        Normális vérkép nem utal leukémiára, ne aggódjon. Ha nem vérszegény, akkor lehet, hogy csak nagyon fehér  bőre. Nem most került gyermekközösségbe a kisfia? Mert ilyenkor egyik betegségből a másikba esnek, amig meg nem erősödik az immunrendszerük. Jó lenne, ha néhány hétig nem menne újra közösségbe, hogy ne kapjon el újabb betegséget. Az immunológiai vizsgálat is döntő lesz, hogy megfelelően működik-e  az immunrendszere. Ezt meg kell várni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 12:39:24; Megválaszolva: 2010. március 06., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: