• Lázgörcsről

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A lázgörcs tünete érdekelne. És míg az orvos vagy mentő nem jön, addig mi a teendő?

        Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lázgörcs témában

        Tisztelt kérdező!

        A lázgörcs többnyire a láz felszálló ágán jelentkező négy végtagra kiterjedő görccsel járó betegség. E közben a gyermek eszméletlen. Többnyire rövid ideig tart és magától megszűnik. Családi halmozódást mutathat. A beteget a roham alatt meg kell óvni a sérülésektől, leszorítani a végtagokat nem szabad, a szájába ne tegyünk semmit! Biztosítani kell a szabad légutakat, a fej oldalra fordításával. A roham után a gyermek aluszékonnyá válik. Többnyire 2 éves kor alatt jelentkezik, de előfordulhat később is. Kivizsgálást igényel, ezért hívjunk mentőt. A már ismert, kivizsgált betegek otthoni ellátásra görcsoldó gyógyszert kapnak, és ennek használatár a meg is tanítják őket.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 11:49:55; Megválaszolva: 2010. március 06., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: