• Krisztián 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves és Tisztelt Doktor Úr /Nő! (Az előző levelemből a prealbumin vérkép érték lemaradt) Elnézésemet kérem a zavarásért, de az ügyben írok önnek, hogy kisfiam közel két hete beteg. Betegsége magas lázzal 39, 7 kezdődött gyengeséggel, fáradékonysággal, ami átforudlt egy fulladásos köhögésbe (mivel asthmás is) volt hogy naponta 4 x is szorult ventolinra, jelenleg is köhög náthás, néha fullad, nem állandó jelleggel de van hogy hőemelkedése van vagy 38 feletti láza. Ez idő alatt Ambroxolt és Amoxicilints Nurofen lázcsillapító kúpot kapott. Emelett megemlítem, hogy a kisfiút Decemberben szemöldök alatti jóindulatú daganattal műtötték. ( Diagnosis:Pilomatrixóma, Malherbe tumor megjegyzés: Kimetszés épsége kérdéses) A mai nap vért vettek a gyermektől, háziorvosunk csak annyit mondott, ha nem múlik a gyengeség és a láz akkor vigyem vissza. De sajnos aggódom alig eszik sokat fekszik. Kérdésem az lenne, hogy nem e lenne fontos további vizsgálat, miért beteg két hete, illetve, hogy a labor eredményeiből valami segitséget vagy választ szeretnék, ha lehetne?! Hova forduljak vele, szükség lenne e egyéb vizsgálatokra? Mit mutat a labor eredmény? Vérkép eltérések: Gyermek értéke Referencia érték Haemglobin automatával: 126 140 - 176 Haematokrit automatával: 0, 38 0, 4 - 0, 54 VVT térfogat: 76, 5 80 - 97 ÁTL. VVT. HGB.: 25, 4 27 - 34 Segment: 32, 8 48 - 70 Lymphocita: 53, 6 18 - 40 Vérkép szöveg VVT-ben mikrocytosis, hypochromasia Immunglobulin A: 0, 55 0, 83 - 4, 06 Prealbumin: 160 180-400 Ferrtin: 12 20 - 220 Vitelet üledék: Nyák, Bakt Köszönöm előre is szíves segítségét Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A kissé alacsony prealbumin hiányos táplálkozásra utalhat. Gondolom a betegségek miatt nem evett jól a gyermek, ez helyre kell álljoin a gyógyulás után.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 17:37:16; Megválaszolva: 2010. március 06., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!7 hónapos ksbabám viselkedése miatt aggódom.Sosem volt egy könnyű természet,de alapvetően elteltek a napok,és közben persze sok sok örömet is okozott.Néhány alap adat róla:52 cm 3500g-al született február 10-én,most kb,...
        A 15 eves fiamnak szalmonellat talaltak a szekleteben a vereben viszont nem. A tünetek 1 hét után-hasmenes, Laz, hasfajas -elmultak viszont nagyon fáj a terde, labfeje. A vereben enyhe gyulladás latszik. CRP 25. Az orvosok fele antibiotikumot akar adni a...
        Jo napot kislanyom ötéves es honaljaban láthatoan a jobboldaliba honalj kozepen picit folotte van egy duzzanat v lehet izom van bedurranva masikba is van de nem akkora es nem szembetünö nem faj semmi de egyik honaljba nagyobb mint masikba
        Kedves Doktorno! Nagyon koszonom az eddigi valaszait mindig rengeteget segitettek!!! ismet lenne egy kerdesem :) Most voltak a lanyok egy eves statuszon vedononel. 74 cm es 8500 g volt ruhaba mindenestol a kislanyunk, szoval olyan 8 korul lehet valojaban...
        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Kisbabám napokon belül 5 hónapos. Nagyon szépen gyarapszik, már megduplázta a súlyát, minden tekintetben a megfelelő percentilis görbén halad a növekedése. Hátról hasrafordul mindkét irányba, illetve kezdi maga...
        Tisztelt Dr. Laki András! Kislányomról majdnem egy héttel 3 hónapos kora előtt mellkas röntgen készült. Utólag jöttem rá, hogy a röntgen valószínűleg felesleges volt mivel tüdőgyulladás gyanúját zárták ki vele, de a kislányomat ilyen...
        Üdv. Kislànyomon pàr napja megjelent néhàny piros pont,amik vàltoznak,mert a képen màr halvàny rózsaszín közepe sàrgàs,és nagyobb. Egyre több lesz. Mitől lehet?
        Tisztelt Doktor Nö! Kislányom még csak 18 hónapos és egy hete vettük észre a kis mellei mintha nőttek volna, csomót nem észleltünk benne és semmilyen folyás és színelváltozás sincs, érintésre sem fáj neki. Okozhatott -e nála valami...
        Tisztelt Doktor! Kislányom 6.5hós. Kizárólagos anyatejes, és 6hósan megkezdtül a hozzátáplálást. Születése óta szenvedünk a puki kaki helyzettel. Súlya 2880g - 7400g Jelenleg 1hónapja alig eszik, a súlya megállt. Szinte sír ha etetni...
        Üdvözlöm Kedved Doktornő/Doktorúr! 5 éves kisfiam 6. hete shönlein henock purpura nevű betegségben szenved. Szerencsére az enyhébb lefolyású esetek közé sorolható. A következő lenne a kérdésem: Míg tart a betegség a gyereknek adhatok e...