• Krisztián 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves és Tisztelt Doktor Úr /Nő! (Az előző levelemből a prealbumin vérkép érték lemaradt) Elnézésemet kérem a zavarásért, de az ügyben írok önnek, hogy kisfiam közel két hete beteg. Betegsége magas lázzal 39, 7 kezdődött gyengeséggel, fáradékonysággal, ami átforudlt egy fulladásos köhögésbe (mivel asthmás is) volt hogy naponta 4 x is szorult ventolinra, jelenleg is köhög náthás, néha fullad, nem állandó jelleggel de van hogy hőemelkedése van vagy 38 feletti láza. Ez idő alatt Ambroxolt és Amoxicilints Nurofen lázcsillapító kúpot kapott. Emelett megemlítem, hogy a kisfiút Decemberben szemöldök alatti jóindulatú daganattal műtötték. ( Diagnosis:Pilomatrixóma, Malherbe tumor megjegyzés: Kimetszés épsége kérdéses) A mai nap vért vettek a gyermektől, háziorvosunk csak annyit mondott, ha nem múlik a gyengeség és a láz akkor vigyem vissza. De sajnos aggódom alig eszik sokat fekszik. Kérdésem az lenne, hogy nem e lenne fontos további vizsgálat, miért beteg két hete, illetve, hogy a labor eredményeiből valami segitséget vagy választ szeretnék, ha lehetne?! Hova forduljak vele, szükség lenne e egyéb vizsgálatokra? Mit mutat a labor eredmény? Vérkép eltérések: Gyermek értéke Referencia érték Haemglobin automatával: 126 140 - 176 Haematokrit automatával: 0, 38 0, 4 - 0, 54 VVT térfogat: 76, 5 80 - 97 ÁTL. VVT. HGB.: 25, 4 27 - 34 Segment: 32, 8 48 - 70 Lymphocita: 53, 6 18 - 40 Vérkép szöveg VVT-ben mikrocytosis, hypochromasia Immunglobulin A: 0, 55 0, 83 - 4, 06 Prealbumin: 160 180-400 Ferrtin: 12 20 - 220 Vitelet üledék: Nyák, Bakt Köszönöm előre is szíves segítségét Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőző betegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A kissé alacsony prealbumin hiányos táplálkozásra utalhat. Gondolom a betegségek miatt nem evett jól a gyermek, ez helyre kell álljoin a gyógyulás után.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-06 17:37:16; Megválaszolva: 2010. március 06., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: