• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Abban kérném a segítségét, hogy a kislányomnak aki 4 és fél éves, toxoplazma vizsgálat céljából amit a szemész javasolt, vérképet csináltattunk. Az eredmény egyik része a mai napon elkészült  a toxoplasmára és a Toxocara-ra még várni kell.Szeretném megkérdezni hogy a vérképen a következő adatok csillaggal jelöltek a többi normális, sajnos a vérsüllyedét nem tudták mérni mivel kevés lett a küldött anyag.

        Bas%  2%  *  0, 1-1, 5

        MCV 78, 30fl * 80-100

        MCH 26, 4pg * 27-33

        Esetleg tudna abban segíteni mire utalnak a fenti eltérések, vagy esetleg össze függésbe hozható e a jelenleg is tartó hurutos köhögéssel, megfázással.

        Köszönöm válaszát előre is!

         

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező!

        Az MCV és MCH alacsony volta vérszegénységre utal, általában vashiányos vérszegénységben látunk ilyet, a basophil szám emelkedésének nincs jelentősége, az egy kis gyulladásra utal.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-07 19:36:17; Megválaszolva: 2010. március 07., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: