• Tisztelt Gyermekgyógyász!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1 éves kisfiam, állandóan nyugtalan, éjszaka felsír, mintha hasi görcse lenne, nagyon keveset eszik, vagy hasmenése-vagy székrekedése van, időnként kis piros ekcéma-szerű kiütései vannak az állán és a lábán kb.borsónyi a méretük.Igen lassan gyarapszik-8000g és 74cm.Elvittem orvoshoz, vettek vért, ált.és allergia tesztre is. A vérvétel eredménye a következő:f2 tej 0, 13IU/ml f78 kazein 0, 24IU/ml..Ez tejallergiára utal? ha igen akkor kinövi? a többi véreredményt is leírom aminek az értéke nem normál érték:ALP:786U/l, HGB:116g/l, HCT:0, 349L/L, MCV:74, 6fl, MCH:24, 7pg, RDW:0, 161,, Gran:2, 6%, Lymph.%:94, 7%, Gran#:0, 20Giga/L, Lymph.#:7, 16Giga/L...Szereném tudni mit jelentenek ezek az eredmények? u.i.sajnos csak keveset szopott, nem volt tejem, első perctől kezdve tápszert is kapott milumil1-et, 6 hótól milumilar-t mert reflux-ra gyanakodott a háziorvos, két hónapja szójatápszert kap-azóta is gyakran feléred éjszaka, de nem ordít annyira mint addig.Előre köszönöm a válaszát, tisztelettel Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőtáplálás témában

        Tisztelt kérdező!

        Gyermek gastroenterológiai szakrendelést keressen fel feltétlenül! Itt nem csak a tejallergiát vizsgálják, hanem egyéb tápanyagokkal szemben fennálló túlérzékenységet is. A széklet ilyen változékonységa, a gyarapodási lassúság, a bőrkiütések alapos kivizsgálást tesznek szükségessé. (Esetleg nem vette észre, hogy a lisztes ételek bevezetése óta vannak a tünetek? ) Az eredményeiben nagyon enyhe vérszegénység mutatható ki, a tej és kazein eredménye értékelését referencia tartomány hiányában nem tudom elvégezni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-08 17:39:55; Megválaszolva: 2010. március 08., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: