• Szemészet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét! Pfeiferné vagyok Pécsről. A kisfiam kb. 3 hete a megszokottnál erősebben pislog. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de észrevehetően nem stimmel valami vele. Többször furcsán elmereng, erőteljesebben és többször pislog. Összehúzza a  szemét pislogásnál, ezt a családból már többen is észrevették. Most volt 5 éves, már több mint három éve jár közösségbe. Szeptembertől rendszeresen náthás és köhög. Az orrmanduláját ki akarják venni, de még nem volt olyan egészséges, hogy ez lehetséges volna. 

        Összefügghet a szem viselkedése a léguti promblémával?

        Mi lehet ennek a pislogásnak az oka? Mikor kérdezem a kisfiamat mi a gond, fáj,  nem mond semmit. Jókedvű, eleven, nagyokat játszik. Nem tudom,  hogy ez valami betegség vagy egy rossz szokás?! Ma először példál könnyezett is egy kicsit az egyik szeme. Orvosnál még nem voltunk. Igazából ebből a léguti problémából sem tudta eddig senki kigyógyítani. Kapott egy csomó antibotikumot, amivel tönkretették a bélfloráját. De az sem segített. Oviba jár, mert a náthás tünetek most enyhék. De nem 100 %-os. Ha egy kicsit jobban köhög, akkor itthon tartom. Az erős köhögést hányás követi. Tud esetleg valami megoldást ajánlani, vagy tényleg a mandula kiszedése az egyetlen gyógymód? Szeretném ezt elkerülni! Elkezdtünk sószobába is járni. Arról mi a véleménye?

        Várom válaszát, mert nagyon aggaszt a szeme! KÖszönettel: Pfeiferné Edina

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pislogás témában

        Kedves Kérdező!

        A szemproblémával érdemes felkeresni egy szemész orvost, mert a gyakori pislogás hátterében állhat a könnytermelés csökkenése, de lehet az, hogy korábban valami belement a szemébe (nem mindig észleli az ember) és az zavarja a szemét. Tehát mindenképpen javaslom a vizsgálatát.
        A köhögés a téli időszakban az egyik leggyakoribb tünet, ha hányásig fokozódik, akkor érdemes csillapítani, erre vannak különböző gyógyszerek. A sószoba mindenképpen jótékony hatású.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 11:57:02; Megválaszolva: 2010. február 17., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: