• Gyermekkori székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam elmúlt 3 éves, de a problémánk 1 éves kora után jelentkezett.

        Először is rossz étvágyú lett. Gyümölcsöket egyáltalán nem eszik, főtt ételt is keveset fogyaszt. Ebből adódóan székrekedése lett. Általában 3-4 naponta megy Wc-re. Minden reggel és este a tejes italába laktóz port keverek. Ez eddig elég jól bevált, de úgy tűnik ez is felmondja a szolgálatot. Az utolsó alkalommal 4 glicerines kúpot kellett adnom, hogy legyen széklete. Sajnos ilyenkor rámegy az egész napunk a kakilásra, mert óránként szaladunk a Wc-re, hogy majd most lesz valami eredmény.

        Két hónapja magas láz miatt kórházba kerültünk és ott a vérvétel eredménye teljesen normális lett, semmilyen hiányállapotot nem tükrözött, annak ellenére, hogy jóformán semmit nem eszik.

        Kaptunk immunerősítőt, étvágyjavítót, de nem használ. Gyakran vonul félre napközben, hogy kicsit lepihenjen, de általában víg kedélyű.

        A kórházban említették, hogy esetleg lisztérzékenység felé kellenne vizsgálódni, de ez ügyben lépés akkor nem történt. Lehet hogy ez áll a háttérben?

        Mivel étvágytalan, válogatós,  így nem tudok neki különböző természetes alapanyagú hashajtót adni, mert nem foadja el. Csak olyat amit italba lehet keverni és nem veszi észre.

         

        Választát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező!

        Ha felvetették a lisztérzékenység lehetőségét érdemes utánanézni, bár a székrekedés hátterében valószínűleg a nem megfelelő táplálkozás áll. Fontos lenne, hogy sok folyadékot igyon a kicsi illetve a zöldség, gyümölcsfogyasztás, de persze nyilván erőltetni nem lehet. A székrekedés rendezésére esetleg próbálják meg az Alumina nevű homeopátiás szert az 5 CH hígításból naponta 1-2x5 golyóval, a golyócskákat el kell szopogatni vagy kevés vízben feloldva oda lehet adni a picinek.


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 13:53:11; Megválaszolva: 2010. február 14., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: