• Hideg kezek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        13 éves fiamnak mostanába észrevettem, hogy hideg a keze a fűtött szobában is, és néha piros.Elmentem a háziorvost megkérdezni mi a teendő vele.Állítólag alkati dolog és a kamaszkori változásokkal hozható össze. Amég nincs semmi panasza nem kell kivizsgálni. Mióta az eszem tudom nekem is ilyen főleg télen.Kérjem a kivizsgálást? Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a hideg végtag témában

        Kedves Kérdező!

        A saját megnyugtatásuk érdekében érdemes lenne egy kivizsgálást kérni esetleg Önnek is. Az Ön által leírt tünet az úgynevezett Raynaud szindróma tünete lehet, amikor a kéznek, később a lábnak a keringése nem megfelelő és a végtagok ezért hidegek. Persze tényleg lehet alkati is, de jobb inkább erről biztosan meggyőződni. Gyermekimmunológia szakrendelést érdemes felkeresniük beutalóval.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-07 16:27:34; Megválaszolva: 2010. február 07., 16:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: