• Székelési probléma gyerekeknél

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor Nő  Úr!    Nekem olyan problémám van a 4 éves kisfiammal, hogy visszatartja a székletét.Ez már egész pici kora óta megvan nála. volt olyan, hogy szopott és 2 hétig nem volt széklete. Voltunk hasi-kismedencei ultrahangon és gasztoenteorologiai vizsgálaton. Mindenhol rendben találtak mindent, nincs semmi rendellenesség. Hordtam a sebészetre ahol egy héten 2-3 -szor felnyulkáltak neki. Most az étkezésén próbálok változtatni, de nem nagyon jó az sem. Azon gondolkodom elviszem pszihologushoz. Kérem adjon tanácsot!   Előre is köszönöm a vároválaszát!  Köszönettel:  H. Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési probléma témában

        Kedves Kérdező!

        Az nagyon jó, ha a táplálkozás változtatásával próbál a kicsinek segíteni. A rostban gazdag ételek fogyasztása sokat segíthet: zöldségek, gyümölcsök, narancs, madarin kifacsart leve különösen jó illetve pl. szilvalekvár, érdemes megpróbálni az étkezési korpa adását naponta 3x1/2 evőkanállal belekeverve az ételébe. Ugyanakkor lényeges, hogy olyan élelmiszereket, amik székrekedést okoznak lehetőség szerint csak keveset fogyasszon pl.:kakaó, csokoládé stb. Fontos, hogy lehetőleg sok folyadékot igyon a kicsi.
        Mindezek mellett érdemes megpróbálni az Alumina nevű homeopátiás szert az 5CH hígításból 1x5 golyót adni este. Ha nem szopogatja el a golyócskákat, akkor fel lehet oldani egy kis vízzel és úgy igya meg. Remélem segíteni fog. A golyócskák bevétele előtt és után 1/2 óráig ne egyen, ne igyon a kicsi.


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 08:00:05; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: