• Bogyót köhög fel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly januárban elvittük gyermek pulmonológiára a hosszan tartó hasmenés miatt. Vért vettek tőle megnézték lisztérzékeny-e, de negatív volt. Kliont kapott a hasmenésre és az elmúlt. Legközelebb tavaly szeptemberben vittük el pulmonológiára, a gégészet tanácsára a bogyók miatt. Ekkor allergia vizsgálatot csináltak. Vittünk bogyót oda is egy pillantást vetett rá az orvos, és azt mondta "bármilyen fibrinszerőség lehet". Majd októberben jött a nyirokcsomó gyulladás és csak ott röntgenezték meg. Ott is mandulakőre gyanakodtak, mert beszámoltunk a bogyókról is. válaszát előke is köszönöm tisztelettel K. Pál

        WEBBeteg szakértő válasza a légzőszervi betegség témában

        Kedves Pál!

        Bár nem láttam ezeket a bogyócskákat szabad szemmel, nem tapintottam ( a fotót láttam persze), de úgy gondolom lehet, hogy érdemes lett volna egy tenyésztést megpróbálni elküldeni belőlük. Ugyanakkor bennem felvetődött a tüdő tuberculosis lehetősége is illetve bronchiectasia, mely a hörgők tágulatát jellemzi, ezekben a betegekben általában több váladék van és azt fel-felköhögik, amiből tenyésztést is szoktak végezni. Fül-orr-gégészeten nem tudom pl. a mandulákra rányomtak e, hogy ürül e belőlük valami, gócként szerepelnek e a mandulák. Egyszóval lehet, hogy mandulakő, bár a tojásfehérje tapintata puha, a kő az kemény, innen nem tudom megítélni, csak próbálok gondolkozni és ezek jutottak eszembe. Ugyanakkor ha mandulakő, akkor utána kellene járni, hogy mi okozza, miért termelődik állandóan újra, hogyan lehet ezt megakadályozni. Hát ennyit tudtam gondolataimmal segíteni, illetve remélem, hogy valamit sikerült segíteni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 08:01:43; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: