Vérkép

Tisztelt doktorno/ur!

 

 Negy eves kislanyom marciusban mononukleozisos volt, de a betegseg elejen a leukemia is szoba kerult, ami azota is nagyfoku rettegesben tart engem. Megkernem, nezze meg on is a vereredmenyt, es mondja el, hogy mi a velemenye.Kizarhato teljesen e szornyu betegseg? Meg meg kell jegyeznem, hogy a lanyom ot hete Dexamethazon injekciot kapott.

 

A verkep:

WBC11.1

RBC 5.02

HGB 13.2

HCT 38.1

MCV 75.9

MCH 26.3

PLT 409

neutrofile segm 50%

neutrofile nesegm 2%

eosinofile 3%

limfocita 42%

monocita 3%

Engem foleg az utolso ket ertek aggaszt, azt latom elteronek. A mononuklezis most negativnak jott ki.

Valaszat elore is koszonom!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza leukémia témában

Kedves Kérdező!

A leukémiának több tünete lehet: lehet a vérképbeli eltérés: nagyon magas fehérvérsejt szám pl: 30 G/L, alacsony Hgb érték: 80- 90g/L, alacsony Thr szám: 50 G/L, de lehet ettől extrémebben eltérő is, illetve a leukémia típusától függően más sejtszámokban is lehet eltérés. Mindezeket azonban tünetek kísérik: tartós láz, mely orvosi kezelés mellett sem szűnik, nem hat rá antibiotikum, lázcsillapító stb., bágyadtság, fáradtság, sápadtság, bőrön bevérzések keletkezése, csontfájdalom lehet ínyduzzanat, hatalmas nyirokcsomók stb. Tehát ez egy komplex jelenség.

A lymphocyta szám miatt én nem aggódnék, a Monocyta szám kicsit magasabb, ez bizonyos fertőzésekben is megnőhet az eosiophyl is magasabb, ez utóbbi allergia, bélférgesség jele lehet, de ha gép nézte a vérkenetet, akkor sajnos az pontosan nem tudja ezeket a sejteket elkülöníteni, ha azonban orvos vagy laboros vizsgálta, akkor később érdemes megismételni. A Dexamethason injectionak csak akkor lenne sejtszám emelő hatása, ha tartósan kapta volna kislánya, egyszeri injectiótól ilyen hatás nem várható.

 Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 28., 08:49; Megválaszolva: 2009. július 28., 08:49
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél