Gyermekkori fitymaszűkület

Tisztelt Doktor nő/úr!

A kisfiam októberben tölti be a 6. életévét, eddig is rendszeresen hordtuk a háziorvosunkhoz, aki kontrolálta a figymaszűkületét. Mindig aggasztott a kérdés, hogy mi tévők legyünk, rengeteget olvastam róla, és arra jutottuk, hogy túlzottan nem húzogatjuk csak finoman nehogy berepedjen, a hegesedés miatt. Most azonban annak ellenére hogy a doktornénink még nem tartja S.O.S.-nek pontot szeretnék rakni az ügy végére. Most lesz nagycsoportos óvodás, és jövőre megy elsőbe, jó lenne ha most esne át a dolgon. A vizelete normál sugarú, és fürdésnél létható alkalmanként fehér váladék szerű anyag tisztulása is. A kérdésem igazából az lenne, hogy a fitymaszűkület megoldható e körűlmetélés nélkül (azt semmiképpen nem szeretném) . Ha egyéb műtéti eljárásra van szükség az feltétlen kórházi bentartózkodást jelent?

Köszönöm a segítséget

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fitymaszűkület témában

Kedves kérdező!

 

A fitymát három éves korra a makk mögé kell tudni húzni feszülés nélkül. Mindenképpen keressen fel egy gyermeksebészeti szakrendelést, hiszen már így is késében van. Műtétet ritkán kell végezni, de ezt csak szakorvos tudja önnek megmondani vizsgálatot követően.Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. július 16., 09:56; Megválaszolva: 2009. július 16., 09:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Fityma vizsgálata, gyermeknél...
Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban...
letapadt kuki vagy fitymaszűkület
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 éves, és eddig nem húzogattuk a kukiját hátra, mert igen eltérő információkat találtam erre vonatkozóan. Az orvosok...
Gyerekkori fitymaszűkület
Tisztelt DoktorÚr/Nő! 5 és fél éves kisfiam nemi szervén még nem lehet teljesen hátra húzni a bőrt. Azt szeretném megtudni, hogy mi az a...
Fájdalom csillapítás
5 éves kisfiamnak fityma letapadás miatt rövid iv. altatásban az urológus hátra húzza a bőrt. Sokan mondták, hogy utána nagyon fog neki fájni...
Ftorocort
Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hónapos gyermekemnek fitymaszűkület "oldása" után orvosunk Ftorocort krémet írt fel, amellyel a sérült bőrfelületet...