candida gomba!?

Tisztelt DR: Úr!

Kisfiam 1 héttel ezelött belázasodott (6 éves ) előszőr 38, 5, késöbb 39, 7-ig is felment a láza. 2 napra rá hasmenése lett, zöld és vízszerű, és görcsölt a hasa. Szalmonellára gyanakodtak, be is kerültünk a kórházba, ahol már véres-nyálkás volt a széklete.

A széklet leoltás eredménye az, hogy NEM szalmonellás a fiam, viszont nem találtak nála bélflórát, és olyan baktériumokat, aminek a bélben kell lenniük, viszont candida gombát találtak. Az orvosok találgatnak, semmi konkrétat nem mondanak, tippelgetnek bélgyulladásra, chron betegségre, de tiszta választ még nem kaptam.Végeztek ultrahangos vizsgálatot, azt mondták, picit nagyobb a mája, és a lépe. Megjegyzem, a kisfiam igen rossz étvágyú, soványka.

Vérképe: WBC: 7.9G/L  RBC: 4.8T/t  HGB: 132g/l  HTC: 0.38l/l  PLT: 209G/L  CRP: 13.7

mg/l  Nátrium: 140mmol/l  Kálium: 3.6mmol/l  GPT: 30u/l  GOT: 45u/l 

Az endoszkópos vizsgálat is szóba került, de csak ha minden mást kizártak.Várom válaszát, és köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bélfertőzés témában

Kedves Kérdező!

Miután a tünetek egy hete és lázzal kezdődtek, a negatív bakteriológiai lelet ellenére a legvalószínűbb, hogy enterális infekció (bélfertőzés)  zajlott. A továbbiak a tünetektől függően kell tervezni.Üdvözlettel: Dr. Nemes Éva, gyermekgyógyász-gasztroenterológus

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 08., 17:04; Megválaszolva: 2009. július 08., 17:04
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?