Hasfájás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kisfiamnál, aki 8, 5 éves május 25-én 1 nap alatt lezajlott egy valószínű vírusos, hányással hasmenéssel járó fertőzés lázzal (38, 5) és végtagfájdalommal (egész család elkapta 3 napon belül) . Azóta - több mint egy hónap - állandó hasfájásra panaszkodik, a gyomorszáj és gyomor tájékát mutatja, ha kérdezzük, hogy hol fáj, gombócérzésre panaszkodik a torkában. A fájdalom jellgét úgy írja le: furcsa fájdalom, mintha nagyon éhes lenne olyan érzés. Voltunk már a gasztroenterologián, ahol feltehetően calici alapú fertőzés után visszamaradt vékonybélgyulladásra antibiotikumot is szedett -Klion - illetve Ulcogant szirupot kap még most is, emellett Laktívot szedünk a fertőzés kezdetétől. Hasi UH negatív lett - septum képlet az epehólyagban van ugyan benne, de azt mondták a szakorvosok, hogy ez nem okozhat ilyen jellegű panaszt. Székletminta negatív, véreredményt egyenlőre várunk. A panaszok általában estére erősödnek fel, de napközben is van, eddig evésre kissé javult, de most már a gyerek pszichésen is ráerősít a fájdalomra, mivel pánikszerűen fél a hányástól és ha hasfájást érez, fél hogy a betegség visszatér. 2 évvel ezelőtt volt egy hasonlóan induló betegségünk, amiből szintén vékonybélgyulladás lett és mellette megmaradó tejcukor allergia- amit egy nyáron át sikerült diagnosztizálni addig tartott nála az állandó, akkor köldöktáji fájdalom. (Pszichológus segítségét is igénybe vettük már) . Fogyni csak a betegség hetében fogyott azóta tartja a súlyát, picit hízott étvágya ha épp nem fáj a hasa és nem szorong, akkor jónak mondható, a tejcukros diétát tartjuk. Mit tanácsol mivel segíthetünk a gyereknek, illetve mi lehet ez? Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza helicobacter témában

Kedves Kérdező!

Az, hogy a gyermek gyomortájéka fáj bennem azt a gyanút ébreszti, hogy nem kapott-e el egy Helicobacter pylori baktérium fertőzést, mely a gyomrot tudja megtámadni. Vérből illetve kilélegzett levegőből tudják kimutatni. Antibiotikummal kezelhető. Érdemes esetleg ennek utánajárni.Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. július 02., 23:47; Megválaszolva: 2009. július 02., 23:47
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek