Hasfájós kisbaba

7 hetes kisfiam két hetes kora óta hasfájós már adtam neki espumisámt, infakollt homeopátiás bogyókat is, de a hasfájása egyre rosszabb. Órákat képes erölködni, hogy kakiljon, nincs szorulása és szép sárga egészséges a széklete. Sajnos az éjszakáink úgy telnek hogy 4- maximum 5 órát alszunk összesen mert a többit szegény át nyöszörgi és néha sírásba torkol az egész. Az orvosa azt mondja be kell állnia a székletürítési reflexének. Nappal sem jobb a helyzet éphogy szegény elalszík már ébred is fel és befeszíti a hasát a lábait emelgeti. Már nem tudom mit adjak neki, most éppen a Grippe Woterrel kísérletezünk. Tornásztatni szoktam, de nem igazán engedi mert akkor kifeszíti magát. Az lenne a kérdésem, hogy ezt valóban el fogja nőni? Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza hasfájós témában

Kedves Kérdező!

A hasfájás az idő előrehaladtával valóban elmúlik. Most ugyanis fekszik, még nem forog, nem "tornáztatja" ezáltal a beleit és így a gázok nehezen távoznak. Amikor már elkezd forogni, felülni 4-6 hónapos kora körül, akkor a gázok is könnyebben távoznak.

Amit sajnálok, hogy nem írta le mit eszik a baba. Amennyiben szopik, akkor azt javaslom gondolja át, hogy Ön mit eszik, mert sok esetben az anyatejjel átjutott dolgok puffasztó hatásúak lehetnek. Ha szoptatja, akkor ezzel kapcsolatban később szívesen írok még tanácsokat.

A Grippe Waterrel nagyon jók a tapasztalatok illetve a köményből főzött teát is meg lehet próbálni. Javaslom még, hogy etetés után legalább 20 percig tartsák függőleges helyzetben ölbe hadd büfizze ki a lenyelt gázokat.Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 28., 19:31 ;Megválaszolva: 2009. június 28., 19:31
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vérkép értékelés
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
Tisztelt Szakértő! 3 hónapos kisfiunknak visszatérő húgyúti fertőzése van, a kettős üregrendszerű bal veséje alsó pólusában Grad 4, felső...
7 hónapos baba-remegés
Magas Immunglobulin A