Féreg?

Jónapot kívánok. Olyan problémával fordulnék önhöz, ami már 3-4 hete nem hagy bennünket nyugodni a férjemmel. 8 éves kislányom kb 4 hete esténként borzasztóan sír, nem tud elaludni. Arra panaszkodik, hogy nagyon szúr a végbele. Azt mondja, hogy mélyen érzi.Nem láttunk semmit a végbélnyílásnál.Elvittük a háziorvoshoz, aki beutalta gyermeksebészhez.Ő megvizsgálta kézzel, de semmit nem talált nála.Ezután ultrahangra küldte, hogy nézzék meg lehet, hogy a medencében van valami gyulladás.Ott sem találtak semmit.Hozzá kell tennem, néha szorulása van.Kis időre ezután abbanmaradtak a tünetek, (pár nap) de tegnap este már megint annyira bökött neki (ott mélyen) hogy rugdalózott fájdalmában. Most az orvos gilisztára gyanakszik.Lehetséges ez? A tünetek mindíg csak este jelentkeznek, de egyre erősebben.Válaszát nagyon várjuk.Köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza székrekedés témában

Kedves Kérdező!

Előfordulhat valóban, hogy férgesség okoz hasonló panaszokat, bár arra leginkább a végbéltáji viszketés jellemző, de a székrekedés miatti kemény széklet is szúrhatja a beleket. Próbálják meg itatni, sok rostosat adni neki esetleg egy kis Laevolac szirupot adni neki 1-2 este, hogy a székletét meglazítsa és figyeljék meg, hogy a széklet normalizálódása után a panaszok megmaradnak e. Ha igen érdemes elmenni egy gasztroenterológia szakrendelésre és esetleg egy végbéltükrözéssel megnézni nincs e a belekben valami, ami a tüneteket okozza.

 Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 16., 23:38; Megválaszolva: 2009. június 16., 23:38
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?