Röntgen

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Gyermekem még nincs 2 éves, de már 6 alkalommal volt röntgenezve!

1. alkalommal 6 hónapos korában a koponyája

2. alkalommal 7 hónapoan a tüdeje

3. alkalommal 10 hónaposan szintén a tüdeje

4. alkalommal 14 hónaposan a koponyája

5. alkalommal az előzőre rá 1 hétre a tüdeje

6. alkalommal az elözőre szintén rá 1 hétre

Tehát utolsó 3 alkalommal mind a 3 héten volt egy mást követően.14 honaposan 3 szor volt.

A röntgenek oka 2 szer megütötte a fejét

aztán, tüdőgyulladás gyanus volt 2szer, majd 1 szer tüdőgyulladás és 1 szer annak a gyogyulásának követése

A kérdésem az lenne, hogy mennyire van ez a többszöri sugárzás rá veszélyre?

Okozhat e valamilyen fejlődési vagy egészségi problémát a gyermekemnél?

Nagyon ideges vagyok emiatt! Remélem semmi baj nem lesz!

Válaszát elöre is köszönöm szépen!

üdvözlettel: egy aggódó anyuka

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza röntgen témában

Kedves Édesanya!

Aggodalomra nincs ok, ennyi röntgenfelvételtől még nem lesz semmi problémája a kicsinek és ahogy leírta valóban szükségesek is voltak ezek a vizsgálatok.Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 17., 20:00; Megválaszolva: 2009. június 17., 20:00
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek