Aranyér és erőlködés

  Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!

 

Kisfiam 12hetes, csak anyatejet eszik még. Mikor van széklete nagyon erőlködik, sír és egy kis kitüremkedés van a végbelénél amikor erölködik és vérzik is neki.Nem rendszeresen, inkább nagyritkán.Espumizánt adtam neki 4 hetes koráig a védőnőm tanácsára, Lehet aranyere van, mit lehet ilyenkor ezzel a problémával csinálni, hogyan kezelhetném neki? Előre is köszönöm szépen a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Kedves Kérdező!

A szorulás természetesen hajlamosít már csecsemőkorban is a végbéltáji vénák időnkénti előtüremkedésére. Ez nem jelent komolyabb problémát. Amennyiben gyakran vérezne kell gyermekgyógyászatra menni, hiszen, ha fájdalmassá válik ez fokozhatja a szorulát. Táplálásában kell megoldást keresni a szorulás ellen, ebben kérje védőnője, vagy gyermekorvosa segítségét.

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. június 24., 11:56; Megválaszolva: 2009. június 24., 11:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek