Lipoma

Kedves Doktornő!

10 hónapos kislányomnak az orrnyergén születése óta van egy lencsényi faggyúmirigy. Próbáltuk már eltávolíttatni neki, de akkor (3-4 hónapos korában) azt mondták, hogy csak altatással vállalnák. Ettől én egy kicsit tartok. Mostanában észrevettem, hogy, mintha nőtt volna neki egy kicsit. Kérdésem az lenne, hogy tényleg csak ilyen módon lehet neki ezt eltávolítani, vagy esetleg van valamilyen más megoldás is? Illetve mikor lenne tényleg érdemes hozzányúlni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szabóné

WEBBeteg Szakértő válasza lipóma témában

Kedves Szabóné! Az elváltozás csak műtéti úton távolítható el. Ebben az életkorban csak altatásban célszerű végezni bármilyen beavatkozást, hiszen ez a legbiztonságosabb módja. Nem szabad sokáig halogatni, hiszen nőhet és később a gyermek nem is fog emlékezni a beavatkozásra. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. október 04.

Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek

Belső pattanás?
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy a hátban kialakuló "csomó" lehet valamiféle belső pattanás? ránéztére olyan, de nem piros, a bőr alatt van. Ha nem az,...
Lipoma
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Több, mint 20 éve testszerte lipomák találhatók a legkülönbözőbb méretekben (50-80 db). Mitől alakultak ki? Mi a teendőm, hogy a...
Veszélyes a lipóma?
Anyukámnak lipómája van, és nem tudjuk, hogy mi is lényegében a lipóma (zsírdaganat). Az orvos csak annyit mondott, hogy nem fontos megoperálni addig, amíg...
Bexsero oltás tárolási hiba
Kedves Dr. Hanga! Az lenne a kérdésem, hogy lehet e valami baja a bexserot oltásnak ha 1 vagy 2 napig nem ment a hűtőnk és mi nem vettük mert nem...
Baba fejfájás
Kedves Dr. Nő! Van egy 18 hónapos lányom, az elmúlt időben nagyon elkezdet hunyoritani elvittük szemészetre ott mindent rendben találtak. Viszont a hunyoritas...
Kisgyermek emelkedett lymphocyta érték
Tisztelt Szakértő! Gyermekem novemberben lesz 5 éves, gyermekorvosi javaslatra teljes labort csináltattunk, melynek eredményét mellékelem. A vérkenet...