• Lipoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        10 hónapos kislányomnak az orrnyergén születése óta van egy lencsényi faggyúmirigy. Próbáltuk már eltávolíttatni neki, de akkor (3-4 hónapos korában) azt mondták, hogy csak altatással vállalnák. Ettől én egy kicsit tartok. Mostanában észrevettem, hogy mintha nőtt volna neki egy kicsit. Kérdésem az lenne, hogy tényleg csak ilyen módon lehet neki ezt eltávolítani, vagy esetleg van valamilyen más megoldás is? Illetve mikor lenne tényleg érdemes hozzányúlni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szabóné

        WEBBeteg szakértő válasza a lipóma témában

        Kedves Szabóné!
         
        Az elváltozás csak műtéti úton távolítható el. Ebben az életkorban csak altatásban célszerű végezni bármilyen beavatkozást, hiszen ez a legbiztonságosabb módja. Nem szabad sokáig halogatni, hiszen nőhet és később a gyermek nem is fog emlékezni a beavatkozásra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-26 10:25:20; Megválaszolva: 2011. október 04., 09:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: