• 4 hónapos baba egészségéről

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        21 éves "friss" anyuka vagyok. 2009. január 24-én született meg kisfiam (= 2, 5kg és 51cm), úgy hogy februárra vártuk. Császármetszést hajtottak végre mivel kevés volt a magzatvíz, mind ezzel nincs is problémám, csak a mellre tétel maradt ki és mindenhol látom/olvasom, hogy az nagyon fontos a babára nézve.

        A későbbiekben is kimaradt a "szopizás", pedig a kisfiam próbálta, de nem volt mellbimbóm, és nem is segített senki. Akkor fejtem a tejem és cumisüvegből kapta a tejet és állítólag tápszert is kapott a súlya miatt. (Már mellbimbóvédő segítsége nélkül tudom etetni.) Most lesz 4 hónapos és az eddigi vizsgálatok szerint nem komoly, a gyomorszája nem zár rendesen, így sokat "bukik", hány, ennek ellenére súlya gyarapodik, most kb. 6kg. Kell-e félnem a babával kapcsolatban.

        Ezen kívül értelmes baba segítséggel tud ülni (=fogni kell a kezét), nézelődik, mosolyog, kacag, kommunikál, de fordulni nem tud és hason fekvést sem bírja 3 percnél tovább, és akkor is a fejét folyamatosan a levegőben tartja, majd sír. A fejét csak egy irányba fordítja, már elkezdett "laposodni", forgatjuk, de vissza fordítja így nehéz, de próbálkozunk. Kezdjem el a baba-mama tornát?

        WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőfejlődés témában

        Kedves Kérdező!

        Nem értem az aggodalmát. Ön is leírja, hogy kisfia szépen fejlődik, mind súlyban, mind mozgásában, kommunikál Önökkel, ami az ép értelmi képességre utal. Mindemellett én látatlanban egy aranyos kép és a leírtak alapján nem tudok diagnosztizálni, ezzel kapcsolatos kérdésükkel, hogy tornáztassák e a kicsit keressék meg háziorvosukat. Ő a vizsgálat segítségével el fogja tudni dönteni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 20:41:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. 3 gyermekes ,(túlzottan)aggodó édesanya vagyok. A legkisebb gyermekem 2 éves kisfiú.kb 1 éve felfedeztem a tarkója fölött egymás mellett 2 dudort..egyből orvos..doktornéni megnyugtatott h mozdìtható semmi baj nincs vele...
        Üdvözlöm Kedves Doktornő/Doktorúr! Kisfiam 6 éves és most kapott elöszőr influenza védőoltást (Vaxigrip Tetra). Én úgy tudom, hogy 9 év alatt, ha elöszőr kap ilyen oltást, akkor 1 hónap elteltével ezt meg kell ismételni, azaz két oltás...
        Tisztelt Doktornő! A kislányom 20hónapos stabilan megy,sőt szalad is màr viszont kórházba kerültünk vírusos fertőzés miatt magas láz,hányás,hasmenés,màr làza nincsen de közel 4napja fekszik,ha leteszem sír hogy vegyem fel ha pedig...
        Tisztelt Doktor! Férjem Svájcból hozott a 7 éves gyermekünknek vitamint, viszont a tájéjoztató idegen nyelven van, nem értjük, hogy meddig szabad adagolni? Két dobozzal van, az elsőt most szedte el, 30 gumivitamin volt benne. Összetétele...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Az urológus is csak ember
        Dr. Bánfi Gergely urológussal beszélgettünk a Movember mozgalomról.
        Hüvelyfolyás és terhesség
        Pánikba esni nem szabad. Bízzunk a segítségben.