Ftorocort

Tisztelt Doktornő/Úr! 13 hónapos gyermekemnek fitymaszűkület "oldása" után orvosunk Ftorocort krémet írt fel, amellyel a sérült bőrfelületet kell bekenni fürdés után. Első alkalommal fájdalmában annyit mocorgott a pici, hogy a makkra sikerült kennem egy adag krémet, letörölnöm pedig már nem sikerült. Okozhattam ezzel maradandó sérülést? Köszönöm válaszát! Zita

WEBBeteg Szakértő válasza fitymaszűkület témában

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon, nem okozhat maradandó sérülést. Ezzel a krémmel csak annyit érdemes megtenni, hogy naponta max.2x kenje be a fitymát és azt vékony rétegben. 5 nap után a kezelés folytatása nem javasolt ezzel a fajta krémmel.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 09., 17:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:28
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Fityma vizsgálata, gyermeknél...
Érdeklődni szeretnék, kisfiam lassan 5 éves lesz, a háziorvos szerint kicsit szűk a fitymája, mert nem lehet hátrahúzni a bőrt. Valóban...
letapadt kuki vagy fitymaszűkület
Tisztelt Doktornő! Kisfiam 2 éves, és eddig nem húzogattuk a kukiját hátra, mert igen eltérő információkat találtam erre vonatkozóan. Az orvosok...
Gyerekkori fitymaszűkület
Tisztelt DoktorÚr/Nő! 5 és fél éves kisfiam nemi szervén még nem lehet teljesen hátra húzni a bőrt. Azt szeretném megtudni, hogy mi az a...
Fájdalom csillapítás
5 éves kisfiamnak fityma letapadás miatt rövid iv. altatásban az urológus hátra húzza a bőrt. Sokan mondták, hogy utána nagyon fog neki fájni...
Gyermekkori fitymaszűkület
Tisztelt Doktor nő/úr! A kisfiam októberben tölti be a 6. életévét, eddig is rendszeresen hordtuk a háziorvosunkhoz, aki kontrolálta a...