• Kullancs ellen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Gyermekgyógyász!

        2006- ban a kislányom megkapta a kullancselleni védőoltás első 2 vakcináját, de azóta nem kapott ismétlő oltást.

        Kérdésem az lenne hogy kezdjem az elejéről az oltását, vagy elég egy ismétlő vakcina?

        A másik kérdésem a HPV-vírussal kapcsolatos: hány éves kortól oltható be a gyermek (2002-ben született)?

         

        KÖSZÖNETTEL: Jné V. MAgdolna

        WEBBeteg szakértő válasza a védőóltás témában

        Kedves Kérdező!

        A kullancs elleni védőoltás esetében az oltási sor újraindítása javasolt.
        A HPV elleni vakcina optimális időpontja 12-26 év között van, az első szexuális együttlét előtt.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-09 21:54:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: