Káros hatás

Tisztelt Doktornő/Úr!

A kisfiam most lesz 2 éves és már lassan fél éve használjuk rendszeresen mindennap a pulmicort inhalációs sprayt a visszatérő obstruktív bronchitise miatt, amit vírus idéz elő, egy jó ideig még biztos használnunk kell. A kérdésem az lenne, hogy a spray hosszabb távon nem okoz-e szervi károsodást?

Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pulmicort témában

Kedves Anyuka!

Ezek a modern gyógyszerek általában nem okoznak káros mellékhatásokat.Ha rendeltetésszerűen használják az eszközt, és befújás után kiöblítik a gyerek száját az esetleges gombásodás veszélyét hatékonyan kivédhetik.Ebben az alacsony, mikrogrammos dózisban a végső testmagasság elérését sem befolyásolják ezek a gyógyszerek (steroidok) .

Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina, gyermekgyógyász-pulmonológus

Kérdés: 2009. május 07., 13:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 06:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata