• Káros hatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        A kisfiam most lesz 2 éves és már lassan fél éve használjuk rendszeresen mindennap a pulmicort inhalációs sprayt a visszatérő obstruktív bronchitise miatt, amit vírus idéz elő, egy jó ideig még biztos használnunk kell. A kérdésem az lenne, hogy a spray hosszabb távon nem okoz-e szervi károsodást?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Tisztelettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a pulmicort témában

        Kedves Anyuka!


        Ezek a modern gyógyszerek általában nem okoznak káros mellékhatásokat.Ha rendeltetésszerűen használják az eszközt, és befújás után kiöblítik a gyerek száját az esetleges gombásodás veszélyét hatékonyan kivédhetik.Ebben az alacsony, mikrogrammos dózisban  a végső testmagasság elérését sem befolyásolják ezek a gyógyszerek (steroidok).

         

        Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina, gyermekgyógyász-pulmonológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 13:32:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 06:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon