• Végbél repedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Balogh Andrea! Elöszöris köszönöm, hogy válaszolt! A hozzátáplálást már bőven 4 hónapos kora után kezdtem el és igy ahogy ön is irta minden étel után vártam 4-5 napot! Én mondjuk szilva és barackos-banános-almás bébi deszertet adtam neki és pár hete kezdtem neki sárgarépás vagy sütőtökös csirkehusos ételt! Igazábol nem szerettem volna nagyon adni neki de utoljára a sebészorvos mondta, hogy kezdjem el! Szeretném elmondani, hogy a repedése már akkor volt amikor még csak az anyatejet kapta és semmi mást! A gyerek orvos azt mondta nincs belgyogyászatilag baja, mivel 3600 gr al születet és havonta egy kg okat hizott! Probáltam énis utalni neki rá hogy esetleg más orvos is megkén hogy nézze de nem küldött minket máshova! Szeretném kérni azt a kenőcsőt ha lehet! Nemtudom hogy müködik ez a dolog! A gasztroenteriologiára pedig elfogom vinni! Azért szeretném még kérdezni hogy milyen bajok lehetnek? Nagyon sujjosak? A bébi ételeket egyébként mostis csak hetent két hetente egyszer adok csak neki mert szeretném inkább anyatejjel etetni! köszönöm a türelmét és a kedvességet amivel segit nekem! Tisztelettel Koródiné!

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélrepedés témában

        Kedves Kérdező!

        A kenőcsöt a háziorvosa tudja felírni a kicsinek vagy a gyermek gasztorenterológián is fel tudják írni. Ilyen végbélberepedést gyulladásos bélpanaszok esetén is szoktunk látni, igaz ezek serdülőkor környékén jelentkeznek inkább és egyéb tünetekkel is járnak, de sokszor ez is felhívja rá a figyelmet, viszont az utóbbi időben sok szokatlan dologgal találkozunk ezért javasoltam, hogy egy gyerek gasztroenterológussal beszéljenek illetve mutassák meg neki a kicsit. De a végbél berepedésének a leggyakoribb oka a székrekedés. Azért is javasoltam egy kivizsgálást, mert írta, hogy a széklete rendeződött a kicsinek, de újabb repedések jelentek meg ennek ellenére. Ugyanakkor a gasztroenterológián táplálási tanácsokat is talán célzottabban tudnak adni mint máshol, hiszen ez a szakterületük. Örülök, hogy a táplálás bevezetésével ilyen körültekintő volt. Remélem hamarosan megoldódik a problémájuk.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 18:19:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: