• Milyen betegségre utal ha egy kisbaba gyakran összeteszi a két kezét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Testvérem kisfia most 8 hónapos. Elég régóta és elég gyakran rakja össze a két kezét mintha imádkozna. Ez nem tetszett a védőnőnek és a háziorvosnak ezért beutalták a neurológiára. A jövő hétre kaptak időpontot. Azt szeretném kérdezni milyen betegségre utalhat ez? Megemlíteném azt is hogy légzőszervi betegsége is van, amire azt mondták kinövi. Emelett mozgása is eléggé elmaradt a kortársaihoz képest. Még nem tud önállóan ülni, négykézláb közlekedni. Mondjuk volt is egy nagyobb és hosszabb magas lázzal járó betegsége, ami eléggé megviselte és legyengítette. Még mosolyogni se volt kedve.

        Várom válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekfejlődés témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínű, hogy nem csak amiatt küldik neurológiára a gyermeket, mert a kezeivel végzi az imádkozó mozgást, hanem főleg a mozgásfejlődés megkésése miatt. Ezek összessége valamilyen agyi károsodására utal, ami leggyakrabban születés környékén kialakult oxigénhiányos állapot, méhen belüli fertőzés, agyi fejlődési rendellenesség vagy genetikai betegség következménye lehet. Speciális fejlesztéssel várható a mozgásfejlődés megindulása, ha a károsodás foka nem túl nagy, de ezt majd a neurológus megmondja. Látni kellene a gyermeket ahhoz, hogy ennél többet lehessen mondani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-04 08:35:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: