• Orrmandula

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorúr! Gyermekemet péntekre jegyezték elő orrmandulaműtétre. Az altatóorvos elmondta, hogy orrfolyás, köhögés, vagy egyéb betegség esetén elhalasztják a műtétet. Most bedugult az orra, nagyon enyhén folyik, sokat tüsszög, nem köhög, és nem lázas.Ennek ellenére elvégzik a műtétet, vagy ilyen tüneteknél elhalasztják? Hónapokat kell várni az előjegyzésre, szeretnénk már túllenni rajta.Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a orrmandulaműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A kérdésére a választ az altatóorvos tudja biztosan megadni, hiszen Ő vállalja a felelősséget a gyermekükért. A felső légúti fertőzések az altatás kockázatát illetve a műtét utáni szövődmények kialakulását növelik.
        A végső döntés a műtét napján a gyermeke állapota alapján fog megszületni. Ha a kicsi tünetei allergiás eredetűek nem pedig fertőzésből adódnak, akkor a műtét szempontjából kevésbé veszélyesek. Azt tanácsolom, hogy az altatóorvosnak mindenképpen számoljon be ezekről a tünetekről és akkor majd ő ezek illetve a vizsgálat tükrében tud dönteni.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:50:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: