• Hasi görcs gyermekemnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka a 6 éves gyermekemnél a 3 hete rendszeresen, napjában többször előforduló hasi görcs? A gyomor tájékán mutatja és egyszer evés előtt egyszer evés után, de szinte mindig mondja reggeli felkeléskor és már van úgy, hogy éjjel is felsír. A széklete normális. Betegsége nincs, gyógyszert nem szed. A háziorvos Vermoxot írt fel, hogy próbáljuk meg, veszteni valónk nincsen. Semmi változás nem történt.

        Köszönöm válaszát: Tünde

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi görcs témában

        Kedves Tünde!

        A hasi panaszokat gyakran okozza egy baktérium, a Helicobacter pylori. Egyszerű vérvizsgálattal vagy a kilélegzett levegőből kimutatható (laboratóriumtól függ, hogy hol melyik vizsgálati módszerre van lehetőség). De hasi panaszokat okozhat visszatérő vírusfertőzés is. Próbáljon meg adni a kicsinek Normaflore-t 2x1 ampullával és Sodioralt 2x1 tasakkal, mindkettő kapható recept nélkül (a Sodioralt kortyonként is megihatja a kicsi 2-3 óra alatt, nagyon jótékony hatású). Ha ezek után sem múlnak a panaszok érdemesebb részletesebb kivizsgálást végezni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 08:47:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: