Hasonfekvés csecsemőknél

Tisztelt Dokt Úr/Nő!

Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz, h kifiam 3.5hónapos, e hónap 26.-án lesz 4 hónapos és útál hason lenni! Szinte egy -két percnél tovább nem szeret lenne, és sír mint a fene.Ugye a nyaka miatt gondoltam néha hasra teszem, h emelje tartsa a kis fejét, de pár percnél tovább nem bír hason feküdni.Emelgeti szegényem emelgeti a kis buksiját, majdnem derékszögbe is felhúzza a kis fejét, de úgy paffan belke az ágyba arcal pár perc után, h csak na. Mit tanácsol nem baj, ha nincs sokat hason? Vagy igen is erőltessem? Úgy is megerősödik a kis nyaka ha nem rakjuk sokszor hasra? Amikor az ölembe van elég szépen tartja a kis nyakát fejét, de még nem teljesen stabilan, a feje mögött van a kezem, ha inog, akkor vigyázok, tartom a kis fejét.Szeretném megtudni mikor mennyi idős kora körül kellene felhúznia és megtartania magát hason, és mikor kell, h 2 kézzel tolja el magát hason az ágyon, mert ő még csak könyököl és úgy tartja magát.nem igazán tartja magát a kezével, csak nagyon kevés ideig. A másik kérdésem, h mikor még pocakfájós volt hallottuk, h jó rá az édeskömény szirup, kenjük be a cumit be vele, és ahogy nyalogatja elmullassza a pocakfájást, na erre 1 hónaposan rászokott azóta ha sír, vagy vmi baja van állandóan szirupozni kell a cumit, úgy lehet majdnem csak megnyugtatni.Ön szerint baj e ha sürüen használjuk azt a szirupot, van e abba sok cukor, és nem ártalmas e az a szervezetének, nem e lesz cukros tőle? Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelettel!

Liliána

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza csecsemőgondozás témában

Tisztelt Kérdező!

A babák általában 4 hónapos korra fordulnak meg hasra, majd 5 hónaposan hasukról a hátukra vissza. Kb. 6 hónapos kor körül próbálnak felülni úgy, hogy fogják a kezünket és próbálják a mi segítségünkkel felhúzni magukat. Tehát ne aggódjon. A kis fejét viszont figyeljék, hogy mennyire tartja stabilan, ha nem akkor érdemes gyerekorvosnak megmutatni.

Az édeskömény szirupot hallomásból ismerem, gondolom van benne édesítőszer, de azt a leírásán megtalálják, túl sokszor nem érdemes alkalmazni, inkább találjanak ki egyéb nyugtatási módszert, ringatás, zenehallgatás, babkocsiban tologatás stb.

Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. április 21., 20:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 19:49
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?