• Akut hasmenés 8 hónapos babánál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        8 hónapos kislányomnak 35. napja van hasmenése. Egy hónappal ezelőtt egy hétig lázas (38, 5-39, 9) is volt, de azt betudtuk annak, hogy akkortájt kezdte a bölcsödét és biztosan elkapott vmi fertőzést. A láza elmúlt és gyermekorvosunk sem talált aggodalomra okot: az elvégzett vizelet- és vérvizsgálat is negatív lett, kislányunk is jókedvű, jó étvágyú: súlya nem csökken. (NAN HA2 tápszert kapott naponta 4* 180/210 ml-t illetve de. főzeléket (most csak répát, krumplit, rizst)) Orvosunk javaslatára azóta tápszert is váltottunk, hogy kizárjuk a laktoz intoleranciát de sajnos sem a szója, sem a speciálisan hasmenéseseknek ajánlott Novalac Diarinova tápszer sem "fogja meg" Kap probiotikumokat is (Bacilac Infantilis ill. Enterol-saccharomyces boulardii) de még mindig naponta 4/6 szor van nagyon híg, sárgás széklete, főleg étkezések alatt ill közvetlenül utána. (azelőtt napi 1* rakta teli a pelust) Tudom látatlanban nehéz diagnosztizálni, de érdekelne a véleménye: Fertőzéssel, vagy vmiféle allergiával van-e dolgunk és milyen vizsgálatra lenne szükség hogy kiderüljön a probléma eredete? Válaszát előre is köszönöm. G. Edina

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Egy babánál akinek ilyen régóta megy a hasa mindenképpen elküldenék egy széklettenyésztést, sőt egy féregpete, protozoon vizsgálatra is 3 székletmintát (inkább a protozoon fertőzés gyanú miatt) illetve ha ez negatív eredményt ad, akkor elküldeném a kis beteget egy gasztroenterológiai vizsgálatra, hogy a hasmenés okát meg lehessen pontosabban állapítani ( az Ön által említett allergia végett is). Hasi ultrahang vizsgálat sem ártana.

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 21:05:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: