• Székletgondok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 1 éves kisfiam székletének felszínén véres(piros) foltok(részletek) láthatóak. Először nagyon kemény, bogyós széklete volt(annak ellenére, hogy odafigyeltem a rostdús táplálkozásra, folyadékfogyasztásra), majd ezzel egyidőben normál állagú. Mindkettőn tapasztaltam kisebb vérnyomokat. Rendszerint mindennap van széklete, ez alkalommal előző nap nem volt, de a mai napon bőséges. Egyébként a baba panaszmentes. Végbélberepedésről lehet szó? Tehetek valamit? Hogyan lehet még lazítani a székletét? Köszönettel: Zita

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A vér jelenléte a székleten lehet a végbélgyűrű berepedésétől ahogy Ön is írja, de lehet fertőzéses eredetű is (bár ilyenkor a széklet meglazulását tapasztaljuk általában) illetve számos egyéb problémáé is. Javaslom keressék fel házi gyermekorvosukat, hogy nézze meg a kicsit (berepedés a végbélnyíláson? kenőcsöt felírni rá stb. ).

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 17:49:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: