• Haemophilus B és grommetdugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        4 éves kisfiamnak december óta folyamatosan tüszősek a mandulái, többszörös mintavétel alapján haemophilus B, amelyek nem múlnak el antibiotikumus kezelés hatására sem( 2 doboz Cedax maxi, 2 doboz Curam, 5 db rocefin injekció, 2 doboz cefzil, 2 doboz augmentin duo). Közben persze ezek a baktériumok felhúzódnak és már 3x gennyes középfülgyulladást okoztak. Az utolsónál tubust ültettek be, de már másnapra bedugultak a sűrű váladéktól. Az orvosok már nem mernek gyógyszert adni, de a tüszők ugyanúgy ott vannak a garatmandulái fölötti nyálkahártyán. Orrmanduláit már múlt nyáron kivették. Mi okozhatja a folyamatos hemofilusz fertőzést, ami az antibiotikumos kezelés után 1 héttel újra fülgyulladást okoz, illetve mit lehet a bedugult tubussal csinálni, hogy funkcióját be is tölthesse?

        Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a tüszős mandulagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mindenképpen javaslom, hogy fül-orr-gégész szakorvossal konzultáljanak, mivel a folyamatos tüszős mandulagyulladás gócként szerepel, szerintem felmerül a mandulák eltávolítása. A tubus eldugulásával kapcsolatban is fül-orr-gégész szakemberrel érdemes konzultálni. Javaslom, hogy Broncho-Vaxom vagy Ribomunyl kúrát próbáljanak meg a kicsinél ( háziorvosuk tudja felírni receptre), mert pont a Haemophilus ellen erősíti a szervezetet illetve a Prevenar oltás javasolt még a picinek, mely az ilyen beteg kicsinek támogatással írható fel.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-26 18:50:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: