• Csecsemő orrfolyás-orrdugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Kislányom most 7 hetes és kb 2, 5 hete jellemzően éjszaka szörcsög, eldugul az orra. Porszívós orrszívót használok és ilyenkor sűrü zöld váladék távozik. Napközben azonban egészen tiszta a légzése és általában nem is tapasztalom, hogy el lenne dugulva az orra, szinte csak éjszaka. A babának más tünete nincs, nem lázas, jó a közérzete, sokat és jól eszik, szépen gyarapodik kb. 200 gr-ot hetente, ami ilyen korban állítólag jó. Hányni nagyon ritkán szokott, bukni viszont gyakrabban, de az én megítélésem szerint minimális mennyiséget és azt is általában akkor ha mohón eszik. Az orrfolyás ellenére pedig jól alszik, csak erősen szörcsög.

        Kérdésem, hogy mi lehet az oka és mi a teendő ilyen esetben? Lehet-e hogy megfázás, csak lassan múlik vagy esetleg a reflux egy fajtája vagy orrmandula? Hallottam, hogy okozhatja a túl száraz levegő, de folyamatos párologtatás mellett is fennáll ez az állapot. Vagy esetleg a tápszer miatt, ugyanis egy műtét miatt abba kellett hagynom a szoptatást és kb. 3 hete kap tápszert.

        Eddig úgy gondoltam, hogy nem súlyos ezért nem szükséges orvoshoz fordulni, de most már elég hosszú ideje tart, úgyhogy kezd aggasztani.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a megfázás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy a kicsi orrfolyását megfázás okozza. A reflux esetében nem zöldes váladék ürülne a kicsi orrából, úgy gondolom. Szivogassa a kicsi orrát, kis sós orrcseppet illetve kis Nasivint adhat neki illetve szükség esetén Calcimuscot szájon át, melyet a háziorvosuk fel tud írni receptre.

         

        Üdvözlettel: Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász


        Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 18:52:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: