• Csecsemő hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2 hónapos kisfiamnak 2 hetes kora óta probléma van a székletével.A háziorvos normafloret írt fel.Így a napi 12 székletről 3-ra csökkent a mennyiség.Az állaga nem változott.Sárga habos néha zöldes folyós enyhe szaggal.A gond az hogy a napi 3 nagyobb mennyiségű széklet között folyamatosan ürül babszemnyi mennyiség.Letörlöm a fenekét és pár másodperc múlva ismét kifolyik egy kisebb mennyiség.Ez így megy egész nap.Emiatt piros sebes kiütéses a feneke.Hiába szellőztetem krémezem mosom a fenekét nem gyógyul meg mert mindig marja neki a széklet mert folyamatosan folyik neki.Csak anyatejet kap.3-4 de valamikor 5 óránként 20-30 percig szopik.Szerintem nincs túletetve mert akkor adok neki mikor kéri.Jó étvágya van szépen fejlődik már 5,5 kiló (3990 grammal született.) Sajnos sokat bukik.Valamikor darabos a tej amit felbukik.Nagyon mohón eszik.Sokat büfiztetem.Sajnos hasfájós és nagyon nyugtalan még álmában is.Láza nincs.Lábremegésre kalciumot kap még és D vitamint.Az orvosa szerint majd rendeződik a helyzet.De engem zavar hogy ilyen a széklete és hogy sebes a feneke.Kérem írja meg hogy mit tegyek hogy meggyógyuljon.Válaszát előre is köszönöm.Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Előfordulhat veleszületett rendellenesség következtében széklet inkontinencia. Első körben ezt kellene ellenőrízni a legközelebbi gyermeksebészeti centrum rendelésén. Ha ott kizárják az ilyen rendellenesség lehetőségét, lehet tovább vizsgálódni a széklet állagával kapcsolatban.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-22 12:03:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: