Étvágytalan a gyermekem - Kérem, segítsen!

Kisfiam februárban lesz 3 éves, és nyár eleje óta az étvágya katasztrofális. Eleinte aggodalmaimat azzal magyarázták, hogy meleg van, nincs kedve melegben enni, a lényeg, hogy sokat igyon. Ezzel nem is volt probléma, viszont jött az ősz, de az étvágya semmit nem javult. Jelenleg viszont már odáig jutottunk, hogy inni se nagyon akar. Vannak napok, amikor minden rendben és szépen eszik, iszik, de sajnos ez nem rendszeres. Voltunk már vérvételen is, de ott is minden rendben volt. Próbálkoztunk már többféle vitaminnal, de a várt hatás elmaradt. A napi folyadék bevitele szinte minimálisra csökkent, napi 6-8 dl összesen (keservesen) . Egyedül a reggeli és az esti kakaó, amit szívesen megiszik (5-6 dl) . Kipróbáltunk már mindenféle innivalót, de nem vált be.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza étvégytalanság, gyermek témában

Az étvágytalanság okának egy kicsit jobban érdemes utána menni: vizeletvizsgálat (lappangó húgyúti fertőzés) , fülészeti vizsgálat (lappangó középfülgyulladás) , stb. tehát érdemes alaposan körbejárni a dolgot. Ha abszolút minden rendben, akkor érdemes a további lehetőségekkel foglalkozni.

A kakaó nagyobb mennyiségű fogyasztásával vigyázni érdemes, mert eltelíti a kicsi gyomrát és utána mást sem tud majd fogyasztani. Javaslom a Normaflore vagy Multitabs Immuno Kid LGG fogyasztását, mindkettő tartalmaz olyan baktériumokat, melyek a normál bélflóra helyreállítását elősegítik, ezáltal feltehetőleg az étvágyon is javítanak.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. január 03., 14:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 07:20
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Candida egy éves gyereknél
Kisfiamnak hat hónaposan volt egy e-coli fertőzése, amely után a széklete nem rendeződött a probiotikumok adásával sem. 4 hónap hasmenés után...
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Rövid,visszatérő fejfájás