• Barnás nyálka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! 4 éves gyermekemnek 2 héttel ezelőtt 2 napos hasmenéses lázas megbetegedése volt.A hasmenés súlyossága napi 4 híg széklet,és láz is egy napig volt csak.Nem kapott rá semmit csak diétáztatni kellett, azonban azóta széklete nem a megszokott.Újra szilárd de rendszeresen sárgás barna nyálka van rajta hol kevesebb hol több, valamikor külön a széklet mellett is.1-2 esetben vért véltünk felfedezni rajta.Jeleztük gyermekorvosunknak, székletmintát küldtünk be.Most az eredményt várjuk.Az orvos azt mondja ha nem lesz a tenysztésnek eredménye sebészetre kéne vinni a kislányomat. Kontrasztanyagos beöntésről és röntgenről, meg nyálkahártya mintavételről beszélt.Említette a vastagbélgyulladást.Mit gondol Ön erről? Tényleg vigyem a sebészetre vagy lehet más oka is ennek a problémának?Ételallergia nem okozhatja, egyáltalán 4 évesen ilyen még előjöhet? Aggódom mit tegyek az eredmény megérkezse után? Köszönettel: Krimo

        WEBBeteg szakértő válasza a széklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leginkább azt gondolom, hogy valamilyen bakteriális fertőzése van a kicsinek: Salmonella, Campylobacter. Ez megfelelően kezelhető. Gyulladásos bélbetegség inkább serdülőkorban jellemző. Az azonban előfordulhat, hogy egy fertőző bélgyulladás után átmeneti ételallergia alakul ki. Nem tudom beszélték-e, hogy hasmenés miatt 4-5 napig nem célszerű tejterméket, sült fűszeres dolgot fogyasztani, kerülni kell a rostos leveket, kenőmájast, virslit, javasolt a főtt, párolt étel fogyasztása, tea, szénsavmentes víz fogyasztása. Mindezek mellett Normaflore-t 2x1 ampullával adjon a kicsinek. Ha a tenyésztés negatív akkor nem sebészeti szakrendelést javasolnék, hanem gasztroenterológia szakrendelést, itt foglaloznak mind az ételallergia mind a bélgyulladás megállapításával.

        Tisztelettel: 

         Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-14 18:51:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés