• Pseudomonas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 4,5 hónapos. Vizeletéből Pseudomonas aer. 5-10 csíraszámban nőtt, melyre Brulamycin kezelést kapott. 1 hónapig 1 ml Cedax-ot kell szednie, a gyógyszertájékoztatóban azonban azt olvastam, hogy 6 hónapos kor alatt semmilyen formában nem adható. Nem lesz ebből visszamaradó károsodása?

        WEBBeteg szakértő válasza a bakteriális fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A Pseudomonas baktérium sajnos az úgynevezett kórházi törzsek közé tartozik, azaz borzasztóan ellenálló, a gyermekkorban szájon át adható gyógyszerek nem pusztítják el. Ezért volt jó választás a Brulamycin. Ez az injectio ezt a baktériumot teljesen elpusztítja, a Cedaxot azért kapta, hogy az újrafertőzést megakadályozzák. Nyugodtan kaphatta a baba, nem lesz semmi baja, lassan egy évtizede használjuk csecsemőknél is, az ismertetőn azért van rajta a korhatár, mert csecsemőknél nem szabad gyógyszerkipróbálási kísérletet végezni, de a hosszú évek tapasztalata azt mutatta, hogy semmi károsodást nem okoz. A hosszú ideig tartó antibiotikum adás esetleg a bélflóra úgynevezett normál baktérium flóráját károsíthatja, ezért védelem céljából javasolt a Normaflore adása egy héten át. Recept nélkül kapható a patikákban, adagja napi egy ampulla egy-két korty teába téve, ezt kell meginni.

        Dr Barla Erzsébet gyermekgyógyász-nephrológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-08 17:52:12; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés