• Baba szívbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányunk 6 hetes. Szívzörej miatt küldték kardiológushoz. Az eredmény: rendezett keringés. Jól accentuált szívhangok. Bal pst. II-III felett rövid ejectios zörej. Életkorához mérten BK hypertrophia jelei. Echokard. vizsgálatra vissza kell mennünk vele. Nagyon aggódom, rossz dolgokat olvastam erről... Szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelent konkrétan? Köszönettel: Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a szívelégtelenség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az a pár sor, amit leírt, tulajdonképpen egy hallgatózási lelet, amely magában még nem bizonyít 100 %-san betegséget. Egyébként is szubjektív a hallgatózás, amit csak képalkotó vizsgálatokkal (szív ultrahang) lehet alátámasztani vagy kizárni. A szív ultrahang vizsgálat jelenleg a leggyakrabban használt és legjobb vizsgálóeljárás, mely fájdalmat nam okoz, kóros sugárzást nem bocsát ki. Ne féljen a vizsgálattól, hisz attól csak pontosabbat tud majd meg gyermeke állapotáról.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 21:28:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés