• Alpro vaníliás szoja ital gyereknek ,jelenleg 2éves

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot.olyan kérdésem lenne hogy kisfiam kb 3 hos kora óta extra beteges.igazabol semmi komoly csak ilyen felső léguti ami köhögés és orrfolyassal jar.havi szinten mondhatjuk hogy beteges.voltunk kivizsgálás orrmandulaja alap megvan nagyobbodva, de mivel a hallással nincs baj a fülére sosem megy rá a gyulladás, valamint nem horkol és nincs beszéd fejlődésben vissza esés, így a fül orr gégész nem indokolja a kivételt. Kettőnél is jártunk és ez volt a diagnózis.tápszeres baba volt ,Milumil peptit kapott 1 éves koráig.aztan át tértünk a tejitalra, egy ideig itta aztán nem fogadta el így jött a 2.8%os.tej.mar akkor a tejből is megívott úgy hogy reggel este összesen 660ml.be került bölcsibe december óta ott tartunk h jó eset ha 2 hetet ki bír betegség nélkül de volt h 1 hetet sem.probaltunk kicsi kora óta több immunerősítőt valamint vitamint, semmi nem vált be.gyerek orvos javasolta hogy próbáljuk meg elhagyni a tejet mert a tej felerősíti ezeket a felső léguti megbetegedéseket, és térjünk át növényire.kisfiam elég válogatós,próbáltunk rizs,zab tejet minden féle ízben, elutasította.egyedul amit elfogadott az az Alpro vaníliás szoja.mennyiségben sajnos annyit iszik mint a tejből, nagyon ízlik neki.utana olvastam és a szóját -nagyon nem ajánlják főleg nem ilyen mennyiségben. Nem tudom mi tévő legyek, mert viszont 2 hete mióta elhagytuk a tejet és ezt issza folyamatosan jár Bölcsibe hiányzás nélkül.nem tudom el dönteni hogy esetleg ez az ital segített e vagy mitől javult hirtelen ez az ördögi állapot amiben eddig voltunk. Most van folyamatban pulmonológian vizsgálat neki allergiára .ebben szeretném a segítséget kérni hogy hosszútávon ez mennyire lesz jó neki, főleg hogy a mennyiségből nem enged hogy kevesebbet adjak neki.igy hogy ha ettől lett jobb az állapot nem szívesek térnénk vissza a tejre.igazábol ez megint csak egy kísérlet lett volna mint a vitaminok hogy be válik vagy nem.csak sajnos mást nem fogad el.szoval vagy ez vagy vissza a tejre.köszönőm válaszát.Kitti

        Dr. Balogh Andrea válasza a szójatej témában

        Tisztelt Kérdező! A szójáról sok ellentmondásos vélemény kering, igazából, hogy mennyire káros nem nagyon lehet megállapítani. Nyilván egészségesebb, ha a gyermek nem csak szójatejet iszik nagy mennyiségben. Érdemes többféle terméket is kipróbálni, több cégnek vannak saját márkás növényi tejei, melyek jobb ízűek pl.a Müller termékei ilyenek, de nyilván vannak más cégnek is ilyen termékei. Illetve meg lehet próbálni otthon növényi tejet készíteni házilag, ehhez már több segédeszköz elérhető illetve több készítési tanács fent van erről a neten is, hátha az segítene. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 06., 14:03; Megválaszolva: 2019. április 09., 12:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: