• Allergia, Intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kislányom hosszú hónapok óta, rosszul van. Állapota hol jobb, hol rosszabb. Az elmúlt hetekben élelmiszer allergia és intolerancia vizsgálaton voltunk. A véreredménye számomra elkeserítő, mert az intoleranciánál (IgG4) három élelmiszerre (tej, tojásfehérje, rozsliszt) is a rendkívül magas az eredménye, azaz 6-os osztályba sorolták, mert 300yg/dl is nagyobb az értéke. Az allergia (IgE) vizsgálat során is kimutatták ugyan ezen élelmiszerek érzékenységet is, annyi különbséggel, hogy itt nem 6-os, csak 2-es osztályba sorolták az eredményei alapján mind három élelmiszerre. Ezeken kívül még intoleranciája van búzaliszt, mogyoró, sárgarépa, alma, banán élelmiszerekre, ezek 1-es és 2-es osztályúak. Szeretnék érdeklődni, hogy ilyen esetben mi a teendő? Ez gyógyszerrel kezelhető majd? Vagy szigorú diétát kell esetleg tartanunk és akkor a tünetek kordában tarthatók? A kislányomnak folyamatosan váladékozik az orra, amitől ébredés után néha hány is. Illetve időnként a testén különböző kiütések jönnek ki, néha fájatja a fejét, sokszor ingerült, karikásak a szemei, és időszakosan hiperaktívnak (de nem figyelem zavaros, csak aktív) is tűnik. Ön/Önök szerint milyen szakorvoshoz vigyem, hogy a problémánk mielőbb megoldódjon? Köszönöm előre is a segítséget!

        Dr. Balogh Andrea válasza a étel intolerancia témában

        Kedves Kérdező! Gyermek gasztroenterológushoz menjenek további vizsgálatra illetve a leletek értékelésének megbeszélése végett. A diétát kezdjék el és figyelje meg, hogy a kislánya állapota hogy alakul ennek hatására. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 27., 15:35; Megválaszolva: 2018. december 01., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: