• Borhamlas-egesz testen erdes bor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam 3, 5 eves. Kb. 10 napja a hatan es mellkasan erdesse valt a bor. Olyan mintha libaboros lenne folyamatosan. Kb. 1 hete a kezfejen is megjelent ez az erdesseg. A tenyere kicsit olyan, mintha kiazott volna a vizben. A koromagyak megduzzadtak, pirossa valtak es hamlik rola a bor. Kb. 2 napja az ujjbegyekrol is vastag retegben hamlik a bor. Kb. 3 hete kezdodott egy szaj koruli pirossag. Sokat nyalogatta a szaja korul a bort es folyamatosan piros volt a szaja korul. Borgyogyasznal es gasztroenterologusnal is jartunk. Megerositettek, hogy a nyalogatas miatt volt a pirosodas. (Csinaltattunk 40 teteles etelallergi tesztet is es mindenre negativ lett. Kisrutin verkepe is normalis.)A 3 het alatt folyamatosan kentuk a szaja korul kulonbozo kremekkel felvaltva: betadin, neogranormon, sudocrem, iasulet, gyogyszertari popsikenocs, Primus kamillas ajakir.Sajnos, ezeket is lenyalogatta. Lehetseges, hogy ezek a kremek okoztak neki valamifele mergezest, mivel lenyalta? A szaja korul jelenleg nincs pirosodas. Hasznaltunk Tantum Verde szajspray-t is nehany napig, mivel torokfajasa is volt mielott kijott volna rajta a bor erdesseg. Kb. 2 honapja volt virusos torokgyulladasa, akkor is Tantum Verdet hasznaltunk es akkor is ilyen erdes volt a bore kb. 1 hetig, de akkor nem hamlott a kezen a bor. Lehet, hogy allergias a Tantum Verdere? Kenegetem a boret, valamennyire javult is az erdesseg, de a keze egyre rosszabb allapotban van. Mi lehet az oka a betegsegnek es mit hasznaljunk ra?

        Dr. Balogh Andrea válasza a bőr témában

        Kedves Kérdező! Így látatlanban megmondani nem lehet sem az okot, sem azt hogy mivel kezeljék. Azt javaslom menjenek vissza a bőrgyógyászatra. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. december 30., 11:22; Megválaszolva: 2017. december 30., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: