• Gyermek vércukorszintje

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! Van egy 4, 5 éves lányom. Megmértem a vércukrát 11, 2 volt az érték. Másnap az éhgy:4, 2 1 órás:6, 0 2 órás:6, 9. Hasfájós, vékony testalkat. Állandóan az édességet kéri, ha nem kap agresszív. A gyerekorvosunk szerint ha az éhgyomri nem magad akkor nincs baj. Én viszont magasnak gondolom ezt gyereknél. Apa és anya is 2 tip diabos, felmenő ágazatban is elég sok van mind a két részről. Ön szerint ez az érték milyen, ill mit tanácsol. Köszönöm előre is válaszát.

        Dr. Balogh Andrea válasza a vércukor témában

        Kedves Kérdező! Ezek a vércukor értékek valóban jók. Meg kellene próbálni édesség helyett a cukrot más módon bevinni: gyümölccsel, diétás sütikkel, eritrittel készített süteményekkel teljes kiörlésű lisztből. A sok édesség sajnos hasfájást okozhat, elvonási tünetként agresszivitást és elősegíti a Candida gomba bélben való elszaporodását. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2017. szeptember 20., 13:27; Megválaszolva: 2017. szeptember 22., 16:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: