Rota elleni oltás csecsemőnek

Tisztelt Doktornő! Kislányom 2 hónapos, lassan döntenünk kell a rota elleni oltás beadásáról. A problémám a következő: Kislányom naponta 5-6x kakil (csak napközben) , ami napsárga, híg, túró-szerű darabokkal, de több alkalommal nyákos is. Ennek tükrében nem tudom eldönteni, hogy javallott-e, vagy lehetséges-e a rota elleni szer beadása. Nem fog-e szövődményt okozni, amely kórházi ellátást igényelne, amellett hogy így is híg széklete van naponta többször. A nyákos széklet esetleg problémát jelenthet önmagában? Heti gyarapodása átlagosan 200 g. Egy egészséges csecsemőnek egyáltalán szükséges-e ez az oltás? Köszönettel,

Dr. Fáklya Mónika válasza védőoltás témában

Tisztelt kérdező!

A védőoltás nem okoz betegséget. A baba székletét mutassa meg gyermekorvosának, ő el fogja dönteni, hogy beadható-e az oltás, vagy nem.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2017. szeptember 05., 10:22; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 12:19
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
vissza csorgott az olto anyag
Ma kapta meg az 1eves lanyom a kotelezo vedooltast, plusz kertuk a neisvac-c valaszthato oltast. A gondom az, hogy a masodik oltast (nemtudom sajnos melyik...
Izzadás
6Hónapos oltás utan izzad a kisfiam.Normális? Kapott egy egész kupott, fájdalomcsillapítás érdekében.
Védőoltás
Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapos gyermekem a kötelező védőoltások közül eddig a 2 hónapos korban esedékes oltásokat kapta meg, azóta folyamatosan...
infulenza ellenei vedooltas
Angliaban elunk, van ket kisfiuknk. (4es fel, 2es fel evesek) Tavaly a nagyobbik fiam kapott vedooltast infulenza ellen, utana 3 honapig beteg volt. (orra...
Encepur Junior mellékhatásai
Kisfiam 2 éves. Kedden kapta meg az Encepur Junior védőoltást. Pénteken 38 C fokos láza volt, szombat estére már 40 C-os láza lett. A...