• Rota elleni oltás csecsemőnek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kislányom 2 hónapos, lassan döntenünk kell a rota elleni oltás beadásáról. A problémám a következő: Kislányom naponta 5-6x kakil (csak napközben), ami napsárga, híg, túró-szerű darabokkal, de több alkalommal nyákos is. Ennek tükrében nem tudom eldönteni, hogy javallott-e, vagy lehetséges-e a rota elleni szer beadása. Nem fog-e szövődményt okozni, amely kórházi ellátást igényelne, amellett hogy így is híg széklete van naponta többször. A nyákos széklet esetleg problémát jelenthet önmagában? Heti gyarapodása átlagosan 200 g. Egy egészséges csecsemőnek egyáltalán szükséges-e ez az oltás? Köszönettel,

        Dr. Fáklya Mónika válasza a védőoltás témában

        Tisztelt kérdező! A védőoltás nem okoz betegséget. A baba székletét mutassa meg gyermekorvosának, ő el fogja dönteni, hogy beadható-e az oltás, vagy nem.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. szeptember 05., 10:22; Megválaszolva: 2017. szeptember 12., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: